شنبه بیست و دوم خرداد 1389
یکی از عوامل پیشرفت یک سایت یا یک وبلاگ، افزایش روزافزون تعداد بازدیدکنندگان آن است. همچنین در صورتیکه این بازدیدکنندگان تبدیل به بازدیدکنندگان دائمی گردند، عاملی برای رشد بیشتر آن سایت یا وبلاگ خواهد بود. یکی از راههای جذب بازدیدکنندگان دائمی، عضویت آنها در فید وبلاگ یا سایت میباشد. در اینجا ۲۵ راه کاربردی و تضمینی برای افزایش تعداد اعضای فید یا خوراک هر وبسایت خدمتتان معرفی میگردد.

۱ – مطالب پرمحتوایی را منتشر نمایید : این مسئله تنها دلیلی برای افزایش تعداد اعضای فید نیست بلکه مهمترین دلیل برای افزایش بازدید سایت و بازگرداندن خواننده به سایت یا وبلاگ است.
۲ – به صورت روزانه مطلب منتشر کنید : این انتظار هر خوانندهای است که مطالب را روزانه دریافت کند و این در حالیست که بسیاری از وبلاگها و سایتها روزانه بیش از ۵ مطلب یا بیشتر منتشر مینمایند.
۳ – محتوایی که در عنوان سایت ذکر شده را رعایت کنیم : مثلا اگر عنوان سایت در مورد دانلود است، ترجیحا از پرداختن به موارد دیگر خودداری شود تا انتظار خواننده از این وبلاگ برآورده شود.
۴ – آیکون RSS بزرگی در وبلاگ گنجانده شود : معمولا هر خوانندهای وقتی از مطالب یک وبلاگ استفاده کرده و مورد پسندش واقع میشود، در آخر به دنبال یک آیکون نارنجی میگردد؛ چه بسا که در بسیاری از اوقات این آیکون پیدا نمیشود و یا اینکه فقط به صورت نوشته است.
۵ – آیکون RSS در قسمت بالای وبلاگ گنجانده شود : قرار دادن آیکون فید در قسمت بالای سایت یا وبلاگ، این امکان را فراهم میآورد که خواننده در اولین نگاه متوجه فید این وبلاگ شده و عضویت در فید مد نظرش باشد.
۶ – فید خود را تمام متن ارائه دهید : بسیاری از وبلاگها فید اصلی خود را بصورت خلاصۀ متن و یا تیتر ارائه میدهند که همین مطلب کمی باعث آزار خوانندۀ وبلاگ میگردد.
۷ – اشتراک از طریق ایمیل را فعال سازید : همانطور که میدانید یکی از سرویسهای خوب اشتراک از طریق ایمیل همین فیدبرنر است که به راحتی و با کپی کردن یک کد کوچک در گوشه ای از وبلاگ اشتراک از طریق ایمیل را به خوانندگان سرویس خواهیم داد.
۸ – راههای رسیدن به عضویت را به حداقل برسانید : به این معنی که از عضویت مستقیم استفاده شود نه به این صورت که ایتدا وارد صفحهای جداگانه شده و یا پنجرههایی مختلف باز شوند بلکه تاجاییکه امکان دارد از لینک مستقیم عضویت در فیدریدرها مانند گوگل و یاهو و … استفاده شود.
۹ – حداقل یک پست در مورد فید داشته باشید : پستی با این مضمون “فید چیست و چگونه عضو شویم” و هر موضوعی که وابسته به این مطلب باشد و حداقل یک لینک به پست مربوط به فید را در نزدیکی آیکون فید قرار دهید تا کسانیکه از فید اطلاعاتی ندارند شما اولین نفری باشید که این اطلاعات را به وی میدهید.
۱۰ – در انتهای هر پست پیشنهاد عضویت را مطرح کنید : به این صورت که حداقل با یک خط نوشته و یا یک تصویر بسیار کوچک عضویت در فید را به خواننده پیشنهاد دهید. همچنین میتوانید این نوشته یا تصویر را در ابتدا و یا داخل پست خود قرار دهید. افزونههای مختلفی از جمله Smart Ads برای وردپرس هستند که این کار را آسان مینمایند.
۱۱ – استفاده از افزونۀ MyBlogLog یا Bumpzee یا BlogCatalog : این افزونهها (وردپرس)شما را قادر میسازد تا آخرین بازدید کنندگانتان را در صورتیکه عضو شبکه بازدید کنندگان وبلاگ شما میشوند، دنبال کند. چیزی شبیه گوگل فرند کانکت. اما این افزونه شما را قادر میسازد با پیغامی کوتاه آنها را دعوت به عضویت در فید وبلاگتان نمایید.

۱۲ – از حالت Auto Discover وبلاگ خود مطمئن شوید : در بسیاری از وبلاگها، هنگامی که وارد وبلاگ میشوید یک آیکون کوچک نارنجی رنگ مربوط به فید همان وبلاگ را در گوشۀ آدرس بار، مشاهده مینمایید (در اینترنت اکسپلورر حالت فعال شدۀ آیکون فید را خواهید یافت). این حالت کاربر را قادر میسازد بدون استفاده از آیکونی که برای فید خود در نظر گرفتهاید، عضو فید شما شود.
۱۳ – استفاده از افزونۀ What Would Seth Godin Do : این افزونه امکانی برای وبلاگ شما فراهم میکند که فقط به اعضای جدید پیشنهاد عضویت در فید را داده و در صورت تمایل به سایر بازدیدکنندگان نیز پیشنهاد دهد.
۱۴ – به افرادی که دیدگاه خود را مطرح مینمایند ایمیل بفرستید : این یک مسئلۀ مهم است که شما هنوز کامنت گذارانی دارید که عضو فید شما نشدهاند، لذا با ارسال یک ایمیل خصوصی به آنها پیشنهاد عضویت در فید را مطرح نمایید.
۱۵ – اگر خوانندهای به شما ایمیل میزند، وی را بیپاسخ نگذارید : بعضی وبلاگنویسان حرفهای که سرشان شلوغ است، گاه فرصت پاسخ دادن به ایمیلهای دریافتی از جانب مخاطبان خود را ندارند که همین امر بعضی اوقات باعث بی میلی نسبت به عضویت در وبلاگ میگردد.
۱۶ – در قسمت ارائۀ دیدگاهها، لینک کوچکی به فید خود قرار دهید : در حد یک نوشتۀ کوچک میتوانید این کار را انجام دهید اما دقت داشته باشید که دعوت بیش از حد، منجر به تاثیر منفی میشود و خواننده را منزجر میکند.
۱۷ – از پرداختن به حاشیهها در موضوع اصلی پست، خودداری کنید : یعنی پست خود را با مطالب و جملههای اضافی پر نکنید. خوانندهها دوست دارند مطلبی مفید با یک دور مطالعۀ سریع دستگیرشان شود.
۱۸ – تبادل لینک داشته باشید : این مساله که خوشبختانه در وبلاگستان فارسی به نحوی نسبتا مطلوب انجام میشود، باعث به اشتراک گذاری خوانندگان یک وبلاگ با وبلاگی دیگر میشود. ترجیحا وبلاگ خود را با توضیحی اضافه در وبلاگی دیگر عنوان نمایید.
۱۹ – از پادکست و ودکست استفاده کنید : یک مجموعۀ چند قسمتی از یک ویدئوی خودساز و یا تهیه شده در مورد مطالب خودتان را در اختیار خوانندگان قرار دهید و هر از گاهی به صورت مرتب، یک قسمت از آنرا پخش کنید.

۲۰ – به عنوان نویسندۀ میهمان در دیگر وبلاگها مطلب بنویسید : این کار باعث میشود تا خوانندگان وبلاگی که در آن مطلب نوشتهاید را به سمت خود جلب کرده و جایگاه خود را ارتقا بخشید.
۲۱ – در انتهای ایمیل خود، لینک به فید خود را قرار دهید : معمولا بیشتر سرویسهای ایمیلی، این امکان را برای کابران خود فراهم ساختهاند تا امضای خود را در انتهای نامۀ خود قرار دهند. در کنار نام و مشخصات خود میتوانید لینک به فید خود را قرار دهید.
۲۲ – یک لینکدونی کوچک در وبلاگ خود درست کنید : وقتی خوانندگان وبلاگ شما دریابند که وبگردیهای شما نیز مانند مطالبتان جذاب و خواندنی است و با محتوای وبلاگ شما همخوانی دارد، آنها را به عضویت در فید وبلاگ شما و یا لینکدونیتان ترغیب میکند.
۲۳ – نظر و ایدۀ خود را در مورد مطالب عنوان نمایید : معمولا خوانندگان بدشان نمیآیند تا از نظر نویسندۀ مطلبی آگاه شوند؛ لذا مطرح نمودن نظر نویسنده در حد یک یا دو خط در انتهای هر پست میتواند خود عاملی برای جذب بازدیدکنندگان باشد.
۲۴ – تعداد خوانندگان خود را به نمایش گذارید : وقتی وبلاگی تعداد خوانندۀ زیادی دارد، این نشان از مفید بودن مطالب آن وبلاگ است؛ پس، با به نمایش گذاردن تعداد اعضای فید وبلاگتان، خواننده را به عضویت در فید ترغیب نمایید.
۲۵ – لینک مطالب خود را در شبکههای اجتماعی قرار دهید : با اینکار دیگران و افرادیکه شما را نمیشناسند و شاید تابحال مطالب شما را نخوانده و یا وبلاگ شما را ندیدهاند خودبخود به وبلاگ شما دعوت شده و شاید تعدادی از آنان به عضویت فید شما در آیند.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. این مطلب شامل برداشتهایی از منبع میباشد.